Πραγματοποιήθηκε το 12ο Open Coffee Heraklion

Ανακοίνωση εξέδωσε η ομάδα Bizrupt, σχετικά με τη διεξαγωγή του 12ου Open Coffee Heraklion, το οποίο πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο  στο Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας, Κώστας Κοτσανάς.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Εσύ ήσουν το περασμένο Σάββατο μαζί μας στο Open Coffee Heraklion; Αν ναι, είμαστε σίγουροι ότι απόλαυσες τις ενδιαφέρουσες ομιλίες, τη συζήτηση και τις παγωμένες μπύρες Σόλο. Αν όχι, διάβασε προσεκτικά παρακάτω και σίγουρα δεν θα χάσεις το επόμενο! Με αέρα νέας δεκαετίας και σε νέο χώρο ξεκινήσαμε το 12ο Open Coffee Heraklion στο Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας, Κώστας Κοτσανάς με τουλάχιστον 100 ανήσυχα μυαλά στην παρέα μας.

Στο πρώτο Open Coffee της νέας δεκαετίας ακούσαμε για κοινωνικές επιχειρήσεις, συνεργασίες, νέα ξεκινήματα και πολιτισμό! Όπως κάθε φορά οι δικοί μας Αλεξάνδρα και Κώστας μας καλωσόρισαν, μας μίλησαν για τις δράσεις της Bizrupt και κυρίως μας ενημέρωσαν για όλα όσα θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα. Αμέσως μετά στη σκηνή του Open Coffee υποδεχθήκαμε τους: 

  • Μανώλη Μπριτζολάκη, Consultant (small co-ops) & Δημήτρη  Κουκουλάκη,  

Software Engineer | Κ.ΑΛ.Ο by CommonsLab (kalo.commonslab.gr)

Ο Μανώλης και ο Δημήτρης μας έκαναν ποδαρικό με το Κ.ΑΛ.Ο, και πιο συγκεκριμένα μας μίλησαν για το Κέντρο στήριξης κοινωνικής Αλληλέγγυας Οικονομίας του νομού Ηρακλείου, που λειτουργεί από το CommonsLab. Μας εξήγησαν για τη μορφή και τη λειτουργία των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων και όπως μας είπαν οι ίδιοι, μια ΚΟΙΝΣΕΠ επιχειρεί να καλύψει την ανάγκη σεβασμού στον άνθρωπο και το περιβάλλον του. Πως ακριβώς το πετυχαίνει αυτό; Με δημοκρατική διαχείριση όπου το συμφέρον εργαζομένων και διοίκησης είναι ταυτόσημο. Ακούσαμε για το πώς οι ίδιοι λειτουργούν σε αυτό το πλαίσιο αλλά και τι συμβαίνει στην υπόλοιπη Ελλάδα και την Ευρώπη σήμερα.

  • Αγγελική Γενιτσαρίδου, Founder | Κurelu (www.kurelu.gr)
    Η Αγγελική ανέβηκε στη σκηνή του Open Coffee και με αυθεντικότητα και ειλικρίνεια μας αφηγήθηκε την δική της επιχειρηματική ιστορία, το “business plan” που ξεκίνησε να δημιουργεί στο μυαλό της όπως μας είπε σε ένα μικρό δωμάτιο με τον αργαλειό της μαμάς της και πώς έφτασε στο σήμερα με τις κουρελούδες της να είναι περιζήτητες και μοναδικές. Μας μίλησε για το ρίσκο που πήρε στα πρώτα της βήματα, τις αναμνήσεις που ενυπάρχουν από την παιδική μας ηλικία και πως μια δουλειά δεν είναι πια δουλειά αλλά τέχνη όταν σε αυτή βάζεις ένα κομμάτι του εαυτού σου.
  • Γιώργο Σαρλή, Cultural manager – Co-founder & Ανδρέα Τσιλίρα, Cultural manager – Co-founder|Μosaic (www.mosaic-hub.gr) 

Ο Γιώργος και ο Ανδρέας έκλεισαν τη σειρά των ομιλιών μιλώντας μας για την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα στη Δημιουργική Βιομηχανία. Η MOSAIC, μια Κοινωνική Επιχείρηση Πολιτιστικής & Δημιουργικής Βιομηχανίας έχει σαν στόχο να εκπαιδεύσει -μέσα από trainings, master classes, workshops, summer schools, bootcamps- και να αναπτύξει ικανότητες μικρών ή μεγάλων δημιουργών. Κι αν αναρωτιέστε αν ανήκετε στη Δημιουργική Βιομηχανία τότε πολύ πιθανό η απάντηση να είναι “ναι” καθώς περιλαμβάνει κάθε δραστηριότητα που αφορά σε σχεδιασμό και δημιουργία. Επικοινωνήστε μαζί τους και θα σας κατευθύνουν για όσα χρειάζεστε!

Παραδοσιακά, μετά από κάθε Open Coffee ακολούθησε το networking μας, με μπύρα Σόλο, στην φιλόξενη αίθουσα του Μουσείου Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας – Kotsanas (Επιμενίδου 18, Ηράκλειο) το οποίο θα επισκεφθούμε παρέα το ερχόμενο Σάββατο για να ανακαλύψουμε τα εκθέματα και τις τεχνολογίες την αρχαιότητας!

Για τον ήχο μας, φρόντισε το ΗΧΟΣ & ΕΙΚΟΝΑ (Παπαδάκης Απόστολος) και υποστηρικτές μας ήταν το Europe Direct Crete και το The Central Boutique apartments. Χορηγοί επικοινωνίας του Open Coffee Heraklion: KISS FM 9.61, ALPHANEWS 106.2, MUSIC CLUB 105.8 και Επιχειρώ

Συντονίσου για τα επόμενα Open Coffee Heraklion meetups:

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί